Općina Gračac, Park Sv. Jurja 1, 23440, Gračac
mobitel
Telefon: 023/773-007, Fax: 023/773-004
sjena

Novosti

OBAVIJEST O PROVEDBI AKCIJE "MIR I DOBRO" - Općina Gračac

OBAVIJEST O PROVEDBI AKCIJE "MIR I DOBRO"21.12.2018.


OBAVIJEST O PROVEDBI AKCIJE “MIR I DOBRO”


Akciju „Mir i dobro“ MUP-a RH provodi 25. put zaredom, a traje do 8. siječnja 2019. godine. Cilj ove akcije je sprječavanje zlouporabe oružja, eksplozivnih tvari te ostalih ubojitih sredstava te da se sukladno tradicionalnim vjerskim i obiteljskim običajima, kao i svih prijašnjih božićnih i novogodišnjih blagdana i ove godine očekuje da će veći broj građana nazočiti upriličenim svetim misama i okupljati se na organiziranim slavljima u ugostiteljskim objektima i gradskim trgovima.


Prosuđuje se da bi blagdansko raspoloženje mogla narušiti zlouporaba oružja, eksplozivnih i pirotehničkih sredstava, što može rezultirati nehotičnim lakšim i težim ranjavanjem građana, prostreljivanjem i oštećenjem imovine, odnosno nastati materijalna šteta na privatnoj i državnoj imovini. Kako bi takve posljedice izostale, zamoljeni smo da svi mi zajedno, kao predstavnici javnih službi, građane, a osobito djecu, upozorimo na opasnosti od zlouporabe oružja, eksplozivnih i pirotehničkih sredstava, kao i raznih improviziranih sredstava kućne izrade. Tijekom provođenja operativne akcije «Mir i dobro» policijski službenici će pojačano kontrolirati nedozvoljenu prodaju pirotehničkih sredstava, dok će u cestovnom prometu posebnu pozornost posvetiti većoj protočnosti prometa i suzbijanju nezakonitog unošenja pirotehničkih sredstava preko graničnih prijelaza.


Nažalost, opće je poznato da neoprezno i nestručno rukovanje pirotehničkim sredstvima može izazvati teške ozljede posebice šaka, prstiju, lica i očiju, kao i oštećenje sluha. Isto tako ova sredstva mogu izazvati požare (na balkonima, podrumima…), a njihova uporaba na mjestima gdje se okuplja veći broj građana (škole i školska dvorišta, dječja igrališta, vjerski objekti, autobusne postaje i sl.) je naročito opasna.


Pozivam sve da zajedno skrenemo pozornost na opasnosti i moguće zlouporabe pomenutih sredstava i podsjetimo na potrebu primjerenog slavlja nadolazećih blagdana.


 


OPĆINSKA NAČELNICA:


Nataša Turbić, prof.


 Objavljeno: 21.12.2018.


GRAČAC Hrvatska

Posljednje novosti

banner banner2 banner3 banner4 banner4 banner5 banner6 banner7 banner8 banner9 banner10 banner11 banner12 banner14 banner13 EPPR