Općina Gračac, Park Sv. Jurja 1, 23440, Gračac
mobitel
Telefon: 023/773-007, Fax: 023/773-004
sjena

Novosti

OBAVIJEST O POTPISIVANJU UGOVORA ZA PROJEKT „ZAŽELI - PRUŽAMO POMOĆ, PRIMAMO POMOĆ!“ - Općina Gračac

OBAVIJEST O POTPISIVANJU UGOVORA ZA PROJEKT „ZAŽELI - PRUŽAMO POMOĆ, PRIMAMO POMOĆ!“18.6.2019.


U utorak, 18. lipnja 2019. godine u Zagrebu, općinska načelnica Općine Gračac Nataša Turbić je potpisala Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za poziv “Zaželi – program zapošljavanja žena”. Ugovore su korisnicima uručili Majda Burić, državna tajnica u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava i Ante Lončar, ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.


 


Naziv projekta: "Zaželi - Pružamo pomoć, primamo pomoć!"


Program projekta: Operativni program učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.


Fond: Europski socijalni fond


Nadležno tijelo: Ministarstvo rada i mirovinskog sustava


Nositelj: Općina Gračac


Partneri: Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Zadar, Centar za socijalnu skrb Zadar i Hrvatski Crveni križ – Općinsko društvo Crvenog Križa Gračac


Trajanje projekta: 30 mjeseci


Ukupna vrijednost projekta: 2.730.430,45 kuna


 


Općina Gračac u suradnji sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje (Područni ured Zadar), Centrom za socijalnu skrb Zadar i Hrvatskim Crvenim križem-Općinskim društvom Crvenog Križa Gračac pristupa realizaciji projektnog prijedloga „Zaželi – Pružamo pomoć, primamo pomoć!“.


Projekt „Zaželi – Pružamo pomoć, primamo pomoć!“ fokusiran je na zapošljavanje žena pripadnica ciljanih skupina iz Općine Gračac, njIhovo obrazovanje i olakšavanje pristupa tržištu rada. Budući da će žene zaposlene na ovom projektu u okviru radnih zadataka biti usmjerene na skrb o starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju, projekt će rezultirati višestrukim koristima za zajednicu od kojih su najznačajnije međugeneracijska solidarnost, socijalna uključenost, smanjenje rizika od siromaštva i povećanje kvalitete života u Općini Gračac.


Planirano je zapošljavanje ukupno 20 žena sa područja Općine Gračac u svrhu pružanja pomoći za 150 korisnika.


Projekt previđa i zapošljavanje jednog djelatnika na 30 mjeseci, koji će adekvatnim mjerama pratiti uključenje žena pripadnica ciljanih skupina u projekt, uključenost u aktivnosti obrazovanja i osposobljavanja te njihov rad na terenu.Objavljeno: 18.6.2019.


  • GRAČAC Hrvatska

    Posljednje novosti

    banner banner2 banner3 banner4 banner4 banner5 banner6 banner7 banner8 banner9 banner10 banner11 banner12 banner14 banner13 EPPR