Općina Gračac, Park Sv. Jurja 1, 23440, Gračac
mobitel
Telefon: 023/773-007, Fax: 023/773-004
sjena

Novosti

Smjernice o prevenciji širenja zaraze - Općina Gračac

Smjernice o prevenciji širenja zaraze14.3.2020.


PREDMET: Smjernice o prevenciji širenja zaraze


 


Poštovani sugrađani,


Zbog epidemije korona virusa COVID-19, sukladno uputama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i drugih nadležnih tijela, donose se smjernice za postupanje s ciljem preventivnog djelovanja i smanjenja broja zaraženih.


Na području Općine Gračac, u razdoblju od 14. ožujka do 30. ožujka 2020. godine, ovim smjernicama nalaže se:  • otkazivanje bilo kakvih javnih manifestacija (kulturnih, društvenih, sportskih), treninga, radionica i sl. u svim prostorima kojim upravlja Općina Gračac,

  • za sve ostale skupove na otvorenome kao što su nastupi, priredbe svih vrsta, sportske manifestacije, poslovna okupljanja, razna druženja starijih osoba preporučuje se odgoda do daljnjega zbog objektivnih razloga,

  • smanjenje osobnih kontakata unutar ustanova, institucija ili udruga te da se stoga komuniciranje sa svim ustanovama odvija prvenstveno elektronskim putem, telefonom i poštom.

  • u cilju prevencije od širenja zaraze korona virusa apeliramo na građane da izbjegavaju okupljanja veće grupe ljudi (svečanosti, manifestacije, sportska događanja kao i ukope pokojnika) kako bi maksimalno umanjili prijenos zaraze i izbjegli međusobne bliske kontakte i rukovanje.

  • shodno Odluci Vlade Republike Hrvatske o privremenoj obustavi rada osnovnih i srednjih škola, općinska načelnica donijela je odluku o privremenom zatvaranju Dječjeg vrtića Baltazar na dva tjedna, od ponedjeljka 16. ožujka 2020. godine, osim iznimno za djecu čiji roditelji ih nisu u mogućnosti zbrinuti osim u okviru vrtića, a obvezni su biti na radnom mjestu.


Na temelju svega navedenog pozivaju se građani na pridržavanje propisanih higijenskih postupanja koja uključuju: češće i temeljito pranje ruku, prilikom kihanja i kašljanja koristiti maramice, izbjegavanje dodirivanja očiju, nosa i usta, korištenje dezinficijensa za ruke.


Ukoliko osjetite znakove i simptome groznice, upale respiratornih puteva, čak i blage, ali novonastale, telefonom kontaktirajte svog liječnika ili epidemiologa za dogovor.


Važno je reagirati smireno i odgovorno, mjere koje donosimo imaju cilj usporiti i zaustaviti širenje virusa i zaštiti zdravlje građana. Mjesta panici na području Općine Gračac nema, pratimo situaciju i svi daljnji koraci biti će usklađeni s preporukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i Županijskog stožera civilne zaštite Zadarske županije, a javnost će o svemu biti pravovremeno informirana.


            S poštovanjem,


OPĆINSKA NAČELNICA:


Nataša Turbić, prof.


           Objavljeno: 14.3.2020.


ikona
divider
GRAČAC Hrvatska

Posljednje novosti

banner banner2 banner3 banner4 banner4 banner5 banner6 banner7 banner8 banner9 banner10 banner11 banner12 banner14 banner13 EPPR