Općina Gračac, Park Sv. Jurja 1, 23440, Gračac
mobitel
Telefon: 023/773-007, Fax: 023/773-004
sjena

Novosti

OBAVIJEST O POČETKU RADA DJEČJEG VRTIĆA BALTAZAR - Općina Gračac

OBAVIJEST O POČETKU RADA DJEČJEG VRTIĆA BALTAZAR7.5.2020.


Poštovani roditelji,


sukladno UPUTAMA ZA SPRJEČAVANJE I SUZBIJANJE EPIDEMIJE COVID-19 ZA USTANOVE RANOG I PREDŠKOLSKOG ODGOJA I OBRAZOVANJA TE OSNOVNOŠKOLSKE USTANOVE U KOJIMA JE OSIGURANA MOGUĆNOST ZBRINJAVANJA DJECE RANE I PREDŠKOLSKE DOBI TE UČENIKA KOJI POHAĐAJU RAZREDNU NASTAVU  https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Upute-vrtici-i-skole-29-4-2020.pdf


Dječji vrtić Baltazar, Gračac započinje s radom 11. svibnja 2020., poštujući temeljne odrednice Uputa Hrvatskog Zavoda za javno zdravstvo.


 


Preporuča se ostanak kod kuće kad god je to moguće. U dječji vrtić primat će se isključivo djeca čija su OBA RODITELJA zaposlena. Roditelji će potpisat IZJAVU da su trenutno oba zaposlena, te da nitko od ukućana ne boluje od COVID-19, niti je bio u kontaktu s nekim tko je pod sumnjom na zarazu.


U odgojno-obrazovne skupine primat će se maksimalno 9 djece, te se nakon formiranja skupine, u istu narednih 14 dana neće primati nova djeca. Za skupinu će se brinuti dva odgajatelja, ali bez preklapanja.


Primopredaja djece vršit će se na ulazu u Vrtić, u dogovoreno vrijeme za svaku skupinu (dogovara se s matičnim odgajateljem), pridržavajući se fizičke distance od 2 metra. Dijete se dovodi u pratnji jedne osobe, kad god je moguće  radi se o istoj osobi, koja ne spada u rizičnu skupinu na obolijevanje od COVID-19, tj. nije starije životne dobi niti je kronični bolesnik.


U vrtiću će se svakodnevno provoditi dezinfekcija prostora i igračaka, pojačana higijena ruku i prozračivanje prostora. Zaposlenicima će se svakodnevno prilikom dolaska i odlaska s posla mjeriti temperatura.


Djeca ne trebaju nositi zaštitne maske. Roditelji/skrbnici imaju OBVEZU svakodnevno djeci prije dolaska u ustanovu mjeriti temperaturu, te u slučaju povišene temperature NE SMIJU DJECU dovoditi u ustanovu, već telefonski javiti ravnatelju ustanove da dijete ima povišenu tjelesnu temperaturu.


Djeca sa znakovima prehlade, curenja nosa, kihanja, kašljanja i drugim simptomima ostalih zaraznih bolesti neće moći biti primljena u skupinu.


 


Dogovor oko pohađanja vrtića, roditelji trebaju ostvariti u kontaktu s Dječjim vrtićem Baltazar te pratiti obavijesti ustanove.


 Objavljeno: 7.5.2020.


ikona
divider
ikona
divider
GRAČAC Hrvatska

Posljednje novosti

banner banner2 banner3 banner4 banner4 banner5 banner6 banner7 banner8 banner9 banner10 banner11 banner12 banner14 banner13 EPPR