Općina Gračac, Park Sv. Jurja 1, 23440, Gračac
Telefon: 023/773-007, Fax: 023/773-004

Projekti

Program javnog rada za aktivaciju žena u lokalnoj zajednici

Ove godine Općina Gračac se uključila u „Program javnog rada za aktivaciju žena u lokalnoj zajednici“ sufinancirano sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa „Razvoj ljudskih potencijala 2007. - 2013.“ pod nazivom Pomoć i njega starijim korisnicima socijalne pomoći i starijim osobama u njihovim domaćinstvima kroz mjeru javni radovi – pomoć zajednici.

Cilj ove mjere je pružanje podrške udrugama s područja Općine Gračac koje zapošljavaju žene, a skrbe o starima i nemoćnima. Ove godine u projektu sudjeluju udruge sa područja općine i to: Udruga Prospero, Udruga Legalina, Udruga Una, Udruga Majka Terezija i Crveni križ.

Kroz ovaj projekt u programe javnih radova uključit će se ukupno 44 žene sa područja Općine Gračac, čime će se olakšati njihova integracija na tržište rada i njihova zapošljivost, odnosno umanjit će se posljedice nezaposlenosti i siromaštva.

Trajanje javnog rada je šest mjeseci (1.04.2016. godine – 30.09.2016. godine), a zaposlenice ostvaruju pravo na mjesečnu plaću u iznosu minimalne plaće u RH.

Aktivnosti projekta bit će usmjerene na promicanje zapošljavanja žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada u ograničenom vremenskom periodu na poslovima skrbi o starijima i nemoćnima u ugroženim kućanstvima.

Opis posla koji će zaposlene žene obavljati je dostava namirnica, pomoć u pripremi obroka u kućanstvima korisnika, organiziranje prehrane, održavanje čistoće stambenog prostora, pomoć pri oblačenju i svlačenju, briga o higijeni i osobnom izgledu, pomoć u socijalnoj integraciji, posredovanje u ostvarivanju raznih prava (dostava lijekova, plaćanje računa, dostava pomagala i sl.), pružanje psihosocijalne podrške korisnicima kroz razgovore i druženje, pratnja i pomoć u različitim socijalnim aktivnostima.

NATRAG
Lokalni izbori
GRAČAC Hrvatska

Posljednje novostiČESTITKA PRIGODOM DANA DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI ...
4. kol '20.


ODLUKA STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE REPUBLIKE ...
3. kol '20.

PROGRAM OBILJEŽAVANJA DANA POBJEDE I DOMOVINS ...
30. srp '20.

Posljednje obavijesti

Nema ubilježenih obavijesti.

Iz kalendara događaja

Trenutno nema događaja.