Općina Gračac, Park Sv. Jurja 1, 23440, Gračac
mobitel
Telefon: 023/773-007, Fax: 023/773-004
sjena

Novosti

OBAVIJEST O ODRŽAVANJU RADIONICA U OKVIRU PROJEKTA: "AKTIVNIM GRAĐANSTVOM PREMA RAZVOJU I BOLJOJ KVALITETI ŽIVOTA U LOKALNIM ZAJEDNICAMA JUŽNE HRVATSKE" - Općina Gračac

OBAVIJEST O ODRŽAVANJU RADIONICA U OKVIRU PROJEKTA: "AKTIVNIM GRAĐANSTVOM PREMA RAZVOJU I BOLJOJ KVALITETI ŽIVOTA U LOKALNIM ZAJEDNICAMA JUŽNE HRVATSKE"13.10.2014.


Udruga za promicanje ljudskih prava i medijskih sloboda „Cenzura Plus“ provodi projekt „Aktivnim građanstvom prema razvoju i boljoj kvaliteti života u lokalnim zajednicama južne Hrvatske“ sufinanciranog od strane Europske unije kroz IPA program Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade RH. Projekt se provodi u suradnji s nizom partnerskih organizacija: Udruga gradova RH, Udruga općina RH, Grad Šibenik, Laboratorij za društvene inovacije -SIL, Općina Gračac, Udruga Prospero i Pravni fakultet iz Splita.


 


Opći cilj projekta je poboljšanje provedbe participativnih mehanizama demokracije u lokalnim zajednicama južne Hrvatske i doprinos razvoju održivih modela organizacija civilnog društva; sudjelovanje građanstva u procesu donošenja odluka na lokalnoj razini i promicanje osjećaja uključenosti i vlasništva zajednice na lokalnoj razini, kao i povećanje aktivnog građanstva u Hrvatskoj, u cjelini.


  


Kao jedna od projektnih aktivnosti predviđena je edukacija za predstavnike jedinica lokalne samouprave i organizacija civilnog društva s područja južne Hrvatske koja će se odvijati kroz ciklus radionica tijekom listopada i studenog 2014.


 


Prvi modul na temu „Sudionička demokracija – partnerstvo građana/ki i lokalne vlasti kao pokretač razvoja lokalnih zajednica“ održati će se 22. i 23. listopada 2014. u Omišu, u Hotelu "Plaža" s početkom u 10 sati.
  


Program radionica možete pogledati ovdje.Objavljeno: 13.10.2014.


GRAČAC Hrvatska

Posljednje novosti

banner banner2 banner3 banner4 banner4 banner5 banner6 banner7 banner8 banner9 banner10 banner11 banner12 banner14 banner13 EPPR