Općina Gračac, Park Sv. Jurja 1, 23440, Gračac
mobitel
Telefon: 023/773-007, Fax: 023/773-004
sjena

Udruge

Lokalni izbori

Pikado klub Gračac

Adresa: Plješivička 1, 23440 Gračac
Mobitel: 099/ 401 4423 - tajnik, 098/ 488 566 - predsjednik
Email: zoran-ljoljic@hotmail.com, crepulja9@gmail.com
Predsjednik: Berislav Crepulja
Tajnik: Zoran Ljoljić

Broj članova: 20

Cilj udruge:

Povećanje broja članova Pikado kluba, povećanje broja natjecanja na lokalnoj i regionalnoj, pa čak i nacionalnoj razini te približavanje pikado športa široj zajednici naše općine.

Ciljane skupine:

Ciljane skupine koje su obuhvaćene aktivnostima kluba i na koje klub utječe je mlađa populacija s područja Općine Gračac. Također, želimo privući sve zainteresirane za ovaj šport. Tijekom održavanja treninga i natjecanja planiramo privući što više osoba mlađe populacije koja bi nastavila aktivno sudjelovanje i natjecanje u pikadu te u održivosti i poboljšanju Pikado kluba Gračac. Ozbiljnijim pristupom ovom športu želimo prikazati ovaj šport u što je bolje mogućem svjetlu, budući da je pikado kao šport još uvijek nepoznanica te da ga mnogi još uvijek niti ne smatraju športom.

Trenutne aktivnosti:

Budući da su sva natjecanja u prekidu zbog pandemije koronavirusa, klub povećava aktivnosti vezane uz treninge što je više moguće, kako bi što spremniji dočekli ponovni nastavak turnira, kupa te ligaških natjecanja. Klub je nedavno osigurao vlastiti pikado aparat što je uvelike pridonijelo poboljšanju uvjeta za trening i pripreme za natjecanja, budući da se radi o specifičnom športu i da ga nije moguće trenirati bez aparata ili pikado mete.

Dosadašnje aktivnosti, te nešto o natjecanjima

Naš klub kao klub je jako mlada udruga. Naime klub je osnovan 2019. godine, ali smo se natjecali kao ekipa također u sezoni 2018./19. U prvoj sezoni se klub sastojao samo od jedne ekipe koja se natjecala u trećoj ligi. U premijernoj sezoni smo osvojili treće mjesto te kroz razigravanje ušli u drugu ligu. Time smo postali prva ekipa u povijesti županijskog saveza koja je u svojoj prvoj natjecateljskoj sezoni uspjela izboriti viši rang. Iduće sezone klub proširujemo s još jednom ekipom koja također starta u trećoj ligi, dok se prva ekipa natjecala u drugoj ligi. Nažalost, pandemija koronavirusa prekida sva natjecanja u sezoni 2019./20, te se također i sezona prekinula. Na jesen ove godine bi trebala početi nova sezona te se nadamo da tome neće biti nikakvih zapreka ili zabrana.

NATRAG
GRAČAC Hrvatska

Posljednje novosti

banner banner2 banner3 banner4 banner4 banner5 banner6 banner7 banner8 banner9 banner10 banner11 banner12 banner14 banner13 EPPR