Općina Gračac, Park Sv. Jurja 1, 23440, Gračac
mobitel
Telefon: 023/773-007, Fax: 023/773-004
sjena

Novosti

Poziv za prijavu polaznika/ce edukacije "Izrada poslovnih planova za prijave na mjere iz Programa ruralnog razvoja" - Općina Gračac

Poziv za prijavu polaznika/ce edukacije "Izrada poslovnih planova za prijave na mjere iz Programa ruralnog razvoja"29.3.2019.


Udruga „Eko Zadar“ i Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije – AGRRA, partneri u projektu AlterNET – Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području objavljuju


Javni poziv za prijavu polaznika/ca edukacije


„Izrada poslovnih planova za prijave na mjere iz Programa ruralnog razvoja“


 


Edukacija traje 35 sati (5 dana x 7 sati) i održat će se 15., 16., 18. 29. i 30. travnja 2019. s početkom u 15 sati u prostorijama (u informatičkoj učionici) Srednje Škole kneza Branimira Benkovac, Antuna Mihanovića 19, 23420 Benkovac.


Na edukaciju se mogu prijaviti dugotrajno nezaposlene osobe nastanjene na  području Grada Benkovca, Grada Obrovca, te općina Gračac, Novigrad, Pakoštane, Polača, Stankovci i  Sv. Filip i Jakov.


Prijave i informacije na: 091 20 85 696, desk@ekozadar.hr


Dugotrajno nezaposlenim osobama smatraju se osobe koje su, ukoliko su mlađe od 29 godina, nezaposlene minimalno 6 mjeseci, dok ukoliko su starije od 29 godina trebaju biti nezaposlene minimalno godinu dana. Od onih koju su registrirani u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje biti će zatraženo da dostave potvrdu o trajanju nezaposlenosti. Mogu se prijaviti i osobe koje se ne vode u evidenciji HZZ-a, a koje u tom slučaju dostavljaju izjavu o trajanju nezaposlenosti.


Edukacija je besplatna za polaznike, te se polaznicima osigurava obrok i refundacija putnog troška između mjesta stanovanja i mjesta održavanja edukacije.


Edukacija se sastoji od:


-Uvodnog dana


-Fokusirane edukacije tijekom koje polaznici stječu znanje o specifičnim potrebama izrade poslovnog plana za pojedine mjere u Programu ruralnog razvoja (PRR), odnosno kompetenciju izrade poslovnih planova za potrebe prijave na natječaje za mjere u PRR-u


 


Osim dugotrajno nezaposlenih osoba, za sudjelovanje isključivo u uvodnom danu mogu se prijaviti i aktivni poljoprivrednici, te predstavnici lokalnog javnog sektora na  području Grada Benkovca, Grada Obrovca, te općina Gračac, Novigrad, Pakoštane, Polača, Stankovci i  Sv. Filip i Jakov.


Preporuka za polaznike/ce je poznavanje osnova rada u Excelu.


 


PROGRAM RADA


UVODNI DAN 15.4.2019.


Upoznavanje s:


-mjerama iz PRR-a za prijavu na koje je potreban Poslovni plan


-osnovnom svrhom izrade poslovnih planova i osnovnih sastavnica poslovnih planova


-primjerima poslovnih planova na obrascima koje se koriste u: Mjeri 4 – Ulaganja u fizičku imovinu, Mjeri 6 – Razvoj poljoprivrednih gospodarstava i poslovanja, natječajima lokalnih akcijskih grupa koje djeluju na području provedbe projekta (LAG Bura, LAG Laura i LAG Lika) a koja su usklađeni s mjerama (podmjerama / tipovima operacije) iz Programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020.


Pauza uz obrok je u 17:00 h


FOKUSIRANA EDUKACIIJA 16., 18. 29. i 30. 4.2019.


-detaljna razrada tema Uvodnog dana


-praktičan rad izrade poslovnog plana (opisni i tablični dio) sukladno natječajnim obrascima za: jednu podmjeru unutar Mjere 4 - Ulaganja u fizičku imovinu, jednu podmjeru unutar Mjere 6 - Razvoj poljoprivrednih gospodarstava i poslovanja, 1 natječaj lokalne akcije grupe (LAG) na projektnom području (rad u grupama)


Pauza uz obrok je u 17:00 h


 


Projekt AlterNET provodi udruga „Eko-Zadar“ u partnerstvu s Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA).  Riječ je o dvogodišnjem projektu provedba kojeg će trajati do 13. svibnja 2020. godine, a čiji je cilj edukacijom i umrežavanjem povećati zapošljivost dugotrajno nezaposlenih osoba na ruralnom području Zadarske županije kroz stjecanje kompetencija za obavljanje poslova potrebnih na ruralnom području, umrežavanje s lokalnim dionicma i svladavanje vještina poslovnog komuniciranja.


Projekt vrijedan 957.059,31 HRK u potpunosti je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.


Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost udruge „Eko-Zadar”.


 Objavljeno: 29.3.2019.


GRAČAC Hrvatska

Posljednje novosti

banner banner2 banner3 banner4 banner4 banner5 banner6 banner7 banner8 banner9 banner10 banner11 banner12 banner14 banner13 EPPR