Općina Gračac, Park Sv. Jurja 1, 23440, Gračac
mobitel
Telefon: 023/773-007, Fax: 023/773-004
sjena

Novosti

OBAVIJEST O IZDAVANJU E–PROPUSNICA - Općina Gračac

OBAVIJEST O IZDAVANJU E–PROPUSNICA3.4.2020.


Poštovani,


kao što vam je poznato Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske jučer je donio Odluku o izmjeni i dopuni Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj kojom je omogućeno građanima jednostavno slanje zahtjeva za izdavanje propusnica korištenjem usluga e-građani i NIAS (Nacionalni identifikacijski i autentifikacijski sustav).


Sustav e-propusnice dostupan je na adresi https://epropusnice.gov.hr


 


Građani koji imaju sadašnje iskaznice, koje im je izdao Stožer civilne zaštite Općine Gračac, vrijede do 5. travnja 2020. do 23:59 sata.


Od jučer sve prijave će ići preko Ministarstva uprave i to preko aplikacije e-Građanin i e-Propusnice.


Novi sustav izdavanja propusnica povezan je na MUP RH, te se građani upozoravaju da se javljaju samo sa strogo opravdanim zahtjevima za napuštanje mjesta prebivališta.


Svi zahtjevi za propusnicama moraju biti potpuno i točno ispunjeni jer se nepotpuni zahtjevi neće razmatrati.


Na slijedećem linku možete pogledati kako se prijaviti u sustav e-Građanin i kako ispuniti e- Propusnicu.


https://www.youtube.com/playlist?list=PLKtcmrtEsroankpb9BF-thrNh8PzlXJ14 


NOVA E-PROPUSNICA VRIJEDI MAKSIMALNO 14 DANA.


Najlakši put do prijave u e-Građanin je putem aplikacije vaše Internet bankarstvo, kontaktirate svoju banku i zatražite aktivaciju TOKEN-a. Nakon toga se s brojem Tokena i jednokratne zaporke prijavite u sustav E-propusnice i ispunite zahtjev za propusnicu.


Ako nemate mogućnosti prijave na aplikaciju e-Građanin kontaktirat ćete Stožer civilne zaštite Općine Gračac koji će vam pomoći u prijavi ispisati vašu e-Propusnicu.


Za takvu prijavu morate poslati vaš OIB, ime i prezime osobe za koju tražite e-Propusnicu, razlog odobravanja propusnice kao i mjesto u koje namjeravate ići na novo otvoreni mail za e-propusnicu:


czgracac@gmail.com 


NO MORATE BITI SVJESNI DA JE TO PUNO DUŽI PUT za dobivanje e-propusnice (dobiti ćete propusnicu u roku cca 48 sati).


Napomena: Svi građani koji imaju stare propusnice, moraju zatražiti nove jer stare vrijede do 5. travnja! Zahtjevi za propusnicama šalju se na e-mail adresu Stožera civilne zaštite czgracac@gmail.com.Objavljeno: 3.4.2020.


GRAČAC Hrvatska

Posljednje novosti

banner banner2 banner3 banner4 banner4 banner5 banner6 banner7 banner8 banner9 banner10 banner11 banner12 banner14 banner13 EPPR